2024. 07. 14-én 19 óra után beérkező rendelések már csak a szabadságom után, augusztusban fognak elkészülni. További részletek

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Gyerekszoba dekoráció 1. – A színek hatása, fontossága

2022.03.07 07:00
Gyerekszoba dekoráció 1. – A színek hatása, fontossága

A babavárás egyik legszebb időszaka, amikor a szülők elkezdenek együtt gondolkodni azon, melyik szoba legyen majd a babáé, milyen legyen a fal színe, milyen bútorok legyenek benne, stb. A gyerekszoba egyik legfontosabb pillére a színek összhangja, hiszen a jól megválasztott színekkel harmonikus, vidám és kiegyensúlyozott hangulatot tudunk teremteni, ami hatással van a kisbabánk, kisgyermekünk hangulatára is. Nekem, grafikusként különösen fontosak a színek, és örömmel segítek minden „színes kérdésben” ügyfeleimnek.

A színek összhangja

Nagyon fontos, hogy egy belső térben jól összeillő színek legyenek, hiszen ha nincs finoman összehangolva a falak és a bútorok színe, könnyen érhetünk el zavaró hatást. Az a jó, ha a végeredmény kellemes, lágy, de semmiképpen sem steril, hiszen az szintén nem gyerekszobába való. A Pantone Intézet minden évben megválasztja az év színét, ami idén a Veri Peri lett. Ez a kékes-lilás árnyalat például, összhangba hozva a többi színnel, tökéletes kiegészítője lehet egy kislány szobájának.

Legyen tágas, ne túlzsúfolt

Szintén alapszabály egy szoba berendezésekor, hogy ne zsúfoljuk túl. Ez, ahogyan nő a gyermek, és egyre több játéka lesz, nem is olyan könnyű feladat – ilyenkor jól jönnek a praktikus tárolók, polcrendszerek, esetleg galéria kialakítása, ha van rá lehetőség.

 

Egy-két élénkebb színfoltot érdemes használni

Az elmúlt években egyértelműen hódítottak a fehér színű bútorok, a legtöbb gyerekszobában most ezek láthatóak. Nagyon praktikusak, hiszen mellettük jól megférnek a színesebb kiegészítők is, de azért nem árt egy-két dologra odafigyelni. Ha csak fehéret és pasztell árnyalatokat használunk, félő, hogy túl steril lesz az összhatás. Ennek elkerülése érdekében érdemes néhány színesebb tárgyat betenni, a babák egyébként is igénylik az élénkebb színű játékokat maguk körül. Lehet ez játék, de jól megválasztott kiegészítő is.

 

Az egyedi dekoráció csodákra képes

A lehető legjobb, ha kerül a szobába valami személyes, egyedi dekoráció is. Az ilyen szívvel-lélekkel készített kis tárgyak nagyon kellemes hangulatot teremtenek, amellett, hogy megőrzik a kedves emlékeket.

 

Ha küldesz egy képet a gyermeked szobájáról nekem, a Mimee Creationnek, szívesen megtervezem az oda illő dekorációkat. Így a kicsik kedvenc állatai kerülhetnek a magasságmérőre vagy a faliórára, a képek és poszterek pedig biztosan harmonizálnak majd a szoba hangulatával és színeivel. Keress bátran, együtt megbeszéljük, én pedig teljesítem egyedi kívánságaidat!

 

Néhány termék, ha valami olyan dekorációt keresel, amiben van lila