2024-es anyák napjára és május eleji ballagásra megrendelést
már sürgősségi felárral sem tudok teljesíteni!

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Magasságmérők gyártása – avagy betekintés a kulisszák mögé 1. rész

2021.06.29 16:10
Magasságmérők gyártása – avagy betekintés a kulisszák mögé 1. rész

Körülbelül 2020. nyár elején, amikor megszületett az ötletünk, hogy születési poszterek mellett tervezhetnék magasságmérőket is gyerekeknek – bizony nem gondoltuk, hogy ilyen körülményes lesz a nyomtatásuk.

Az alap ötlet a névreszólóság, a születési adatok megörökítése volt (más formában, mint a születési posztereken van), így nem egy olyan nyomda volt ahonnan sec perc alatt elhajtottak azzal az ötletemmel, hogy mindenből 1-1 darabot nyomtassanak a sorozatgyártás helyett. Végül egy helyi kis nyomdában 2020. nyarán, öntapadós fóliára nyomtatva megszülettek az első gyermekeknek készített magasságmérők.

Sajnos azonban a közös munka nem volt hosszútávú, mert sokszor nem volt megfelelő a nyomtatás minősége, újra kellett gyártatni a mérőket és költséges is volt így ez az egész.

Az első akasztható magasságmérők készítése

Ez után kaptam segítséget egy vállalkozó anyukától, aki elkészítette a szintén öntapadós fólia alapra nyomtatott mérőket, de más nyomdai technológiával. Így immár csodaszép nyomatokat kaptam, de 5 megrendelést kellett leadnom egyszerre, ami induló vállalkozásként bizony nem mindig jött össze (ahhoz, hogy ne heteket kelljen várni termékemre), így készültek az első nem névre szóló mérők, hogy meglegyen mindig a megfelelő mennyiség. Ekkor kezdtem el először fa, majd habosított PVC alapra ragasztani a matrica mérőket, hogy csak fel kelljen akasztani a falra, ne legyen gond a termék rögzítése.

Ez a ragasztgatás úgy nézett ki, hogy esténként a hálószobánk padlóján görnyedve órákig ragasztgattam a mérőket miután a gyerekek elaludtak. De imádtam a végeredményt ???? Persze ekkor még jött a szállítási, csomagolási nehézség is. Ekkora doboz nincs sehol, egyedit gyártatni egy vagyon – maradt a bubis fóliába és hullámkartonba csomagolás, aminek azért a kinézetével nem voltam megelégedve, de sajnos tényleg nem volt más megoldás.

A ragasztgatás dolgát végül egy idő után meg kellett máshogy oldanunk, mert ez a több órás plusz munka nem fért már bele és elég megterhelő volt fizikailag és anyagilag is (bizony volt, hogy nem sikerült ezt a méteres grafikát rendesen felragasztani és ekkor újra kellett nyomtattatni a mintát saját költségen).

A következő részben folytatom, hogy alakult ez után a gyártás.