A napokban beérkezett rendelési mennyiség miatt a termékek elkészítési ideje akár 6-10 munkanap is lehet. Ha közeli időpontra szeretnéd a terméket, mindenképpen előre egyeztessünk.

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Ünnepi készülődés manó módra

2023.10.27 06:00
Ünnepi készülődés manó módra

Ahogy közeledik a december, úgy nő az izgalom is a kicsik (és persze a nagyok) körében. Karácsonyfa, égők, illatos mézeskalács, és persze a várva várt ajándékok. De vajon hogyan lehetne még varázslatosabbá tenni ezt az időszakot? A válasz egyszerű: a Manó a polcon játékkal!

A játék lényege: figyel, jelent, mosolyog

A "Manó a polcon" egy amerikai hagyomány, amely mára világszerte elterjedt, és egyre több magyar családban is helyet kap. A játékhoz tartozik egy aranyos kis manó figura és egy kedves könyv, amely elmeséli a manó kalandjait. A lényeg röviden annyi, hogy a manó a Mikulás szemfülesebbik segítője, aki minden éjjel visszatér a Mikuláshoz, hogy beszámoljon a gyerekek napi viselkedéséről.

A szülők minden este új helyre helyezik a manót, így reggelente a gyerekek izgatottan keresik, vajon hova bújt el. De vigyázat, a manó nem szereti, ha megérintik! Egy kis "varázspor" segítségével tér vissza a Mikuláshoz, de ha megérintik, elveszítheti ezt a képességét.

Ne nyúlj hozzá, csak mosolyogj!

A manóhoz tartozik néhány egyszerű szabály is. Első és legfontosabb, hogy a gyerekeknek nem szabad megérinteniük, mert akkor a manó elveszíti a varázserejét. Ezen kívül a manó nem beszél és nem mozog, amíg a család alszik. De ha valaki mégis megpróbálja megszegni a szabályokat, az se csüggedjen! Egy kis bocsánatkéréssel és egy csipetnyi fahéjjal újra varázslatos erőre kaphat a manó.

Kreatív manóvárás: ötletek és trükkök

Az igazi móka akkor kezdődik, amikor Te is bekapcsolódsz a játékba! Légy kreatív, és minden nap találj ki valami új helyet és szituációt a manónak. Lehet, hogy reggel a hűtőszekrényben találják meg, ahogy éppen egy kis tejfölt nasizik, vagy a nappaliban, ahol éppen könyvet olvas. A lehetőségek végtelenek, és a gyerekek imádni fogják!

Egy új karácsonyi hagyomány

A "Manó a polcon" játék nem csak a gyerekeknek nyújt izgalmas perceket, hanem az egész családnak, mert ez a játék egy plusz csodával akár egy új karácsonyi hagyományt is teremthet nálatok. Mert hidd el, ha egyszer ellátogat hozzátok a manó, akkor egészen biztos, hogy jövőre is vissza fogják várni a gyerekek. És ki tudja, talán a manó nem csak a gyerekek arcára csal majd mosolyt reggelente.

Varázsolj Te is manót a polcra, és hagyd, hogy a karácsonyi csoda elkezdődjön!