2024-es anyák napjára és május eleji ballagásra megrendelést
már sürgősségi felárral sem tudok teljesíteni!

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Mit adjunk nászajándékba?

2022.05.10 08:50
Mit adjunk nászajándékba?

Nagyot fordult a világ az elmúlt évtizedekben minden téren, manapság már mást jelent az esküvő egy párnak, mint szüleink és nagyszüleink idejében. Ennek ellenére annak hagyománya, hogy szeretteik körében hivatalosan is összekössék életüket, nem ment ki a divatból, és a mai napig fontos a legtöbb szerelmespárnak. Meghitt pillanatok, kedves rokonok és barátok - nagy nap ez mindenkinek. Vendégként életre szóló élmény látni az ifjú pár szemében a csillogást és szívből örülni szerelmüknek, örömüknek. Nem könnyű a nagy naphoz méltó ajándékot találni, ebben szeretnék most nektek egy kis segítséget nyújtani.

 

Egy kis kitekintés

Először nézzünk körül, hogyan is zajlik ez a nagyvilágban. Minden nemzetnek megvannak a saját esküvői szokásai, melyek igazán meghitté és olykor mókássá teszik ezt a különleges alkalmat. A hazai szokásokat és játékokat mindenki ismeri, ezért most összegyűjtöttem nektek néhány érdekes esküvői rítust más országokból.

  • Tunéziában az esküvői mulatság hét napon keresztül tart, eközben végig a menyasszony erényeit és jó tulajdonságait ünneplik, mint amilyen a szépsége, a gazdagsága és a kedvessége.
  • Brazíliában a dobócsokor helyett Saint Antoine-t, az esküvők védőszentjét ábrázoló plüss vagy műanyag figurát dobja a háta mögé a menyasszony, és azt igyekeznek elkapni a még férjezetlen barátnők.
  • Srí Lankán a menyasszony gazdagon díszített ruhája mellett fontos, hogy ékszerei páratlan számú kőből álljanak, mert az szerencsét hoz.
  • Franciaországban hosszú időn keresztül a mennyasszonyi kesztyű nagyon fontos eleme volt az ünnepi ruházatnak – ma már nem kötelező viselni, de a szokást még ma is sokan tartják.
  • Finnországban az esküvőt megelőző napon a menyasszony, az édesanyja és a koszorús lányok kötelező közös szaunázáson vesznek részt.

 

Emlékezetes ajándék

Amikor megkapjuk a meghívót egy esküvőre, az első gondolatok között szerepel az, hogy mit is adjunk nászajándékba. Míg korábban ilyenkor kerültek elő az olajfestmények, a Zsolnay porcelánok vagy a kristályvázák, mostanában kevesen szeretnek tárgyat ajándékozni. Sokkal divatosabb pénzt adni, annak azonban nem könnyű szép formát találni.

 

Pénzátadó képek

Szerencsére vannak lehetőségek arra, hogy szépen és ízlésesen adjuk át a pénzt, nem kell feltétlenül a borítékra szorítkoznunk, ezért találtam ki egy különleges pénzátadó képkeretet, amely teljesen egyedi és maradandó ajándék az ifjú párnak. A termék egyedi felirattal és fotó feliratos képpel van ellátva, A4-es méretben készül a megrendelő igényei alapján.
De ha nem tudsz fotókat szerezni az ifjú párról, akkor sincs gond, ezen kívül is számos nászajándék átadó képkeretet találhatsz a termékeim között.

 

Ha a küszöbön vannak már a nyári esküvők, sorra érkeznek a meghívók, és valami teljesen egyedit, különlegeset és maradandót szeretnél ajándékozni, keress bizalommal, segítek megvalósítani azt az ajándékot, ami garantáltan örömet fog okozni. Mimee Creation, hogy az élmény örök emlék maradjon!