Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Az első 12 hónap

2022.07.18 08:50
Az első 12 hónap

Miután megszületik egy kisbaba, a nagy fennforgás közepette sokan úgy élik meg az első egy évet, hogy az idő teljesen összefolyik, a gyakori éjszakai ébredések miatt szétesnek a napok, és szinte rohan az idő. Mire észhez kapunk, máris egy éves lett a kicsi, mi pedig csodálkozunk, hogyan telt el ilyen gyorsan az első év. A kisgyermek szemszögéből nézve egészen más a történet, hiszen ezernyi dolog történik vele élete első évében, és oly sok mindent meg kell tanulnia ebben az időszakban. Most akkor gyorsan vagy lassan telik el az első év? Erről fog szólni a Mimee Creation lejújabb cikke, tarts velem ismét!

 

A csodálatos embergyermek

Belegondoltál már abba, hogy ami nekünk gyorsan elrepült időnek tűnik, az mennyire rövid idő az állatvilágban? Egy kisgyermeknek egy teljes éve van arra, hogy megtegye első lépéseit, melyet megelőz a kúszás és a mászás időszaka. Ezzel szemben egy antilopnak például csak néhány perce van arra, hogy felálljon és megtanuljon futni, az életmódja és az állandó veszélyhelyzet megköveteli, hogy azonnal menekülni tudjon, ha szükséges. Egy átlagos énekesmadár csupán 2-3 hétig tartózkodik a fészekben, utána egyedül repül ki belőle.

Gyorsan önállósuló fajok

Az állatvilágban külön elnevezés van azokra az élőlényekre, melyek képesek a születésük után néhány perccel önállóan járni, és ezért hamar el is távolodnak szüleiktől. Ezek az úgynevezett prekociális fajok, ezek közé tartoznak a házi szárnyasok, a libák és kacsák, a patások és a tengerimalac is. Létezik olyan madárfaj is a világon, mely csupán néhány órát tölt a fészekben, és máris kirepül. Érdekes belegondolni, hogy velük összehasonlítva az ember gyermekének mennyire sok ideje van arra, hogy megtanuljon járni, enni, majd beszélni. Az ember a főemlősök között a legkevésbé fejlett aggyal születik, az újszülöttek agya csupán 30%-a a felnőtt agy méretének. Ehhez képest hova jutunk, mire felnövünk, igazi csoda ez!

 

A gyermek első éve – fényképes poszter

Tehát csak nézőpont kérdése, hogy gyorsan vagy lassan telik el az ember életének első éve, az azonban biztos, hogy meghatározó. Hogy ne vesszen el minden, hogy maradjanak fenn emlékek, érdemes beszerezni egy olyan tárgyat, ami aztán örök emlék a szülőknek és a gyereknek egyaránt. Nálam, a Mimee Creationnél vásárolhatsz olyan egyedi, emlékőrző posztert, mely a születési adatok mellett megörökíti a kicsi első 12 hónapját egy-egy fotóval. Ahogy nő a gyermek, egyre nagyobb élmény lesz rácsodálkozni, milyen volt pici babaként!

 

Ha egyedi dekorációs termékekre, emlékőrző ajándékokra vágysz, esetleg szeretnél valami igazán különlegeset ajándékozni, keress bizalommal, én segítek megvalósítani őket. Mimee Creation – maradandó emlékek életünk fontos eseményeiről!