2024-es anyák napjára és május eleji ballagásra megrendelést
már sürgősségi felárral sem tudok teljesíteni!

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Mérföldkövek a kisgyermekek életében

2022.06.20 18:50
Mérföldkövek a kisgyermekek életében

Nektek mi a legkorábbi emléketek? Milyen nagy pillanatok maradtak meg az első öt évből? Rendkívül érdekes téma ez, hiszen az emberi agy igazi csoda, működése olyan összetett és bonyolult, hogy a mai napig nem sikerült teljesen feltérképezni. Azt azonban mindnyájan megtapasztalhattuk már, hogy viszonylag kevés emlékünk marad gyerekkorunkból, és sok eseményt csak a szülői emlékezet őriz meg. Mit tehetünk azért, hogy a legfontosabb történések ne vesszenek el, és maradjanak olyan emlékek, melyeket felnőttként is szívesen idéz fel gyermekünk? Erről fog szólni e heti cikkem – tarts ismét a Mimee Creationnel!

 

A csodálatos emberi agy

A legtöbb embernek nincs emléke három éves kora előttről, és még az óvodás évekről is igen kevés. A jelenség oka az úgynevezett gyerekkori amnézia, amely a három éves kor előtti emlékeket tünteti el. Általában hét-nyolc éves korban fakulnak meg a kora gyermekkori emlékek, majd idővel véglegesen eltűnnek. Tíz évesen már kevesen tudnak sok emléket előhozni a kiskorukból, felnőttként pedig még kevesebben. Ami viszont fennmaradt tíz éves korban is, az nagy valószínűséggel már örökre felidézhető emlékké alakult. Neurológusok szerint mindezért a folyamatért a hippokampusz a felelős, amely rengeteg új neuront hoz létre ebben az életkorban. A régi emlékek töredezettek lesznek, majd szép lassan el is tűnnek teljesen, helyükbe újak lépnek.

    Hogy ne vesszen el minden

    Mivel mára minden család számára elérhető az otthoni fotózás, az emlékőrzés könnyebb, mint korábban. Ha készítünk régimódi, hagyományos fotóalbumot papír alapú képekkel, az idővel örök emlékké nemesül. Másik lehetőség, ha évente egy kis levélben összegezzük a gyermek előző évét, így felnőttként vissza tudja olvasni, mi minden történt vele kicsi korában. Igen ám, de ezek időigényes megoldások, sokaknak sem energiája, sem ideje nincs rájuk. Mi a megoldás számukra?

     

    Mérföldkő kártyák

    A mérföldkő kártyák éppen nekik készültek! Ezek a kedves grafikával ellátott kártyák tartalmazzák a kicsik fontos életeseményeit. A baba mellé helyezve örök emlékekké válnak egy fotón. Nagy segítség lehet, amikor fel kell idézni, mit mikor kezdett el csinálni a kicsi, például a védőnői látogatások vagy az óvodai beíratás során. Ráírhatjuk a dátumot is, így örökre megmarad az első lépések, az első szavak vagy éppen az első kiesett tejfog emléke. A Mimee Creation az alapcsomag mellett kiegészítő csomagot is kínál a kártyák mellé, így még több információt meg tudunk őrizni. Kérhető kisfiús és kislányos mintával is, hogy igazán személyes legyen.

     

    Ha tetszenek a mérföldkő kártyák, vagy éppen babalátogatóba vagy hivatalos, ezekkel a dekoratív kártyákkal biztosan sikerül örömet szerezned. Kérdés esetén szívesen segítek, hogy a végeredmény pont olyan legyen, amilyet elképzeltél. Mimee Creation – emlékőrzés mesterfokon!