Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Magasságmérő - örök emlék

2022.06.02 18:50
Magasságmérő - örök emlék

A kisgyermekek sok mindent egészen máshogyan élnek meg és látnak, mint mi, felnőttek. A saját fejlődésük és növekedésük teljesen más aspektusára csodálkoznak rá, mint mi, ez pedig minden családban okoz vicces perceket. Az, hogy a születendő kistestvérük vajon alacsonyabb lesz-e náluk, vagy hogy az óvodai csoportban ki a legmagasabb, bizony nagyon fontos kérdések számukra. Vajon mikor lesznek végre olyan magasak, hogy elég lesz az autóba az ülésmagasítón ülniük a gyerekülés helyett, és vajon a gokartozáshoz szükséges magasságot elérik holnapra, vagy majd csak két év múlva? Az ő életüknek ezek a nagy kérdései, éppen ezért most egy kicsit a magasságról és a magasságmérőkről szeretnék nektek írni.

 

Milyen magas ez a gyerek!

Hányszor halljuk a régen látott rokonoktól, hogy milyen nagyot nőtt az elmúlt évben a gyermek, vagy esetleg azt, hogy még mindig milyen kis picurka. Ilyenkor persze rögtön előveszik apát és anyát, egyrészt, hogy mivel etetik a gyereket, hogy így nő, másrészt, hogy vajon mit örökölhetett a szülőktől. De vajon tényleg csak a két szülő genetikája számít? Akkor hogyan lehet, hogy a dédpapa extrém magas volt, és az első unoka is rá hasonlít?

    A családi genetika

    A szülők magassága fontos tényező, de valójában az egész család genetikája számít, amikor egy gyermek várható magasságáról beszélünk. Sokáig tartotta magát az a népi megfigyelés, hogy minden gyerek a kétéves kori magasságát duplázza meg, mire felnő. A tudomány mai állása szerint a gyermekek magassága a szülők átlagmagasságából következtethető ki – a lányok kicsit alacsonyabbak lesznek, mint a szüleik átlaga, a fiúk kicsit magasabbak. De ez persze csak irányadó megállapítás, hiszen mindenki ismer olyan fiatalokat, akiknek a magassága ellentmond ennek.

     

    Fontos környezeti tényezők

    Szakemberek szerint nem csak a tágabb családi öröklődés számít, hanem a kisgyermeket ért környezeti hatások is. Ilyen az éghajlat, a levegő és az éjszakai alvás minősége, valamint a táplálkozás, a testmozgás és a gyermek általános stressz szintje. A kicsiknek nyugalomra, szeretetre, friss levegőre, változatos táplálkozásra és sok mozgásra van szükségük ahhoz, hogy megfelelő ütemben tudjanak növekedni.

     

    Magasságmérő, egy hasznos ajándék

    Emlékeztek, amikor még az ajtófélfára vagy éppen a falra jelölték a szüleink, hogy mennyit nőttünk? Sajnos ezek a megoldások nem időtállóak, egy festés vagy egy költözés örökre eltünteti őket. Ahhoz, hogy ezek a fontos információk ne vesszenek el, remek megoldás a magasságmérő, ami a sokéves használat után örök emlékké válik.

     

    A magasságmérőt vászon alapra készítem, és csupán egyetlen szögre van szükség a felerősítésükhöz. Névre szóló, kedves mintákkal van ellátva, így a kicsik szobájának hangulatos és vidám dekorációja is egyben. Számos mintával elérhető a Mimee Creation webshopjában, de természetesen egyedi kívánságokkal is bátran kereshettek. Mimee Creation - a tökéletes gyerekszoba dekorációjáért!