Húsvétra már nem tudok több rendelést fogadni!
2024. március 28-án és április 2-án szabadságon leszek, így ezeken a napokon a rendelések elkészítése és postázása szünetelni fog.
A 2024. március 25-től beérkező rendelések április 3-tól lesznek kiszállítva.

Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Gyerekszoba dekoráció 2. – Állatkás dekoráció gyerekszobába

2022.05.04 07:00
Gyerekszoba dekoráció 2. – Állatkás dekoráció gyerekszobába

Korábbi blogcikkemben már írtam nektek arról, mennyire fontos állomása a babavárásnak a kicsi leendő szobájának megtervezése, és hogy a színeknek kiemelt szerepük van abban, hogy kedves és nyugodt hangulatot tudjunk teremteni az adott térben. Szó esett az izgalmas Veri Peri színről, mely idén az év színe lett, és arról, hogy az egyedi dekoráció mennyire fel tudja dobni a gyerekszobát. Most arról szeretnék írni nektek, hogy a gyerekek növekedésével kialakul személyes ízlésük, lesznek kedvenc állataik, melyeket érdemes megjeleníteni saját kis zugukban.

 

A legszebb szoba

Óvodás és kisiskolás gyermekektől gyakran hallani a kedves megállapítást, hogy nekik van a legszebb szobájuk. Ilyenkor nagyon boldog a szülő, hiszen amikor gondosan megtervezzük, majd kialakítjuk gyermekünk kis birodalmát, titkon azt reméljük, hogy nagyon fog majd neki tetszeni. Ahogyan nő a gyermek, egyre több játéka lesz, és egyre fontosabbak a kedvenc meséi, állatkái - érdemes ezt szem előtt tartva alakítani a szobáját, hogy tényleg olyan legyen, ami kedves a szívének.

Kötődés a tárgyakhoz

A kisgyermekek lelkének nagyon fontos, hogy tudjanak kötődni bizonyos tárgyakhoz. Biztosan feltűnt már nektek is, hogy akár egy csokipapírhoz is képesek szeretettel kötődni, hiába gondoljuk mi azt értéktelen szemétnek, ők nem engedik kidobni. Így van ez a megszemélyesítéssel is, az ő képzeletükben tényleg élnek a plüssök, a sarokban ülő majmocska szerintük egész éjjel képes huncutkodni, Rozi baba pedig állandóan arra panaszkodik, hogy éhes. Ez a játékosság átszövi az életüket, így teremtik újra saját valóságukat, így dolgozzák fel élményeiket.

 

A kedvenc állatka

Ebből következik, hogy a kedvenc állatka nagyon sokat jelent számukra, szívesen látják viszont a szobájukban, nem csak plüss formájában. Mit tehetünk ilyenkor mi, szülők? Választhatunk olyan egyedi dekorációt, ami illik a gyermek szobájába, mindamellett egyedi és esztétikus. Egy szép magasságmérő, egy falióra vagy egy névtábla az ajtón nagyon nagy örömet tud okozni, pláne ha a kedvenc állatka látható rajta.

 

Milyen magas vagyok?

Szintén kulcskérdés a kicsik életében a saját növekedésük. Nagy izgalommal várják, hogy a magasságmérő elé álljanak és meglessék, mennyit nőttek az elmúlt hónapok során. Vajon elérik már a tigrist, vagy még mindig a rókánál tartanak? Biztosan a tegnapi leves az oka, amit csak félig evett meg, ma bizony mindet meg kell enni, hogy végre eljusson a tigrisig. Nagy izgalmak ezek, fontos pillanatok, melyek aztán az életre szóló élménnyé válhatnak.

 

Nekem, a Mimiee Creation megálmodójának nagyon fontos, hogy úgy okozzak örömet a kicsiknek és szüleiknek, hogy egyedi és szép dekorációkat hozok létre. Keressetek bizalommal, ha kedvenc állatkás órára, ajtó névtáblára vagy magasságmérőre vágytok!