Ha bármi kérdésed van, írj egy e-mailt:
rendeles@mimeecreation.hu

Blog

Egyedi dekoráció szülinapi tortára

2022.07.27 08:50
Egyedi dekoráció szülinapi tortára

Egy szépen megünnepelt születésnap örök élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kevés az olyan nap, amikor van lehetőségünk egy kicsit megállni és végiggondolni, hogyan telt az elmúlt év, merre halad az életünk, elégedettek vagyunk-e, vagy esetleg szeretnénk-e valamin változtatni a jövőben. A születésnap pont ilyen nap, nem véletlenül annyira különleges és fontos ünnep. A kisgyerekeknek még ennél is többet jelent a saját születésnapjuk, hiszen ilyenkor mindenki őket ünnepli, róluk szól az egész nap, övék minden varázslat. Számomra, mivel egyedi és maradandó dekorációkat készítek, természetesen a születésnapok különösen fontosak, ezért igyekszem minél több termékkel segíteni kedves megrendelőimet, hogy a nagy nap tökéletes legyen.

 

Tortatörténelem

A különféle ételek pontos eredete többnyire homályos, szinte minden esetben létezik egyszerre több elmélet is. A szülinapi tortáról egyes kutatók úgy gondolják, hogy már az ókori görögök is készítettek félhold alakú, mézes süteményt, mely inkább emlékeztetett kenyérre, de funkcióját tekintve ünnepi volt. Más kutatások a középkori Németországig vezetik vissza a szülinapi torta eredetét, és már akkor is a gyerekeké volt a főszerep, az ő születésnapjukat ünnepelték a különleges süteménnyel.

A nagy áttörés

A nagy áttörés a 17. századra tehető, ugyanis ekkor jöttek divatba a díszített és gazdagon ízesített torták. Egyre fontosabbá vált, hogy kívülről is szép legyen a sütemény, létrejöttek a bevonatok, a díszek, a krémes rétegek. Ám ezek a torták nem voltak elérhetőek mindenki számára, ugyanis a finomított cukor, a tortaformák és egyéb eszközök miatt még csak az arisztokrácia hódolhatott a születésnapi tortaevés szenvedélyének. Később, a 18. században aztán világhódító útjukra indultak a torták, és azóta is folyamatosan fejlődnek, ám sikerük ma is töretlen.

 

Egyedi dekoráció

A mi gyerekkorunkban a tortákat többnyire marcipánfigurákkal díszítették. Mára kissé változott a divat, most a különféle beszúró táblák hódítanak, melyek aztán később emlékbe eltehetők. Ezek nagy előnye, hogy személyre szabhatóak, így a gyerkőc igazán magáénak érezheti a saját szülinapi tortáját. Kerülhet a beszúróra az ünnepelt neve, a kedvenc figurája, vagy amit éppen szeret – bármilyen egyedi elképzelést megvalósítok. Ha minden évben készítünk egy-egy fotót az ünnepeltről és az adott születésnaphoz kapcsolódó egyedi tortabeszúróról, igazán különleges fotósorozatot kapunk majd.

 

Ha tetszik az egyedi tortabeszúró ötlete, nálam, a Mimee Creationnél megrendelheted, én pedig segítek megvalósítani elképzeléseidet. Csodálatos látni a gyermekek örömét, mindig nagy élmény, ha ehhez hozzátehetek egy keveset!